15 лютого Україна вшановує пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ із території Афганістану

  • 243

Фото без опису

Після закінчення Другої Світової війни наші співвітчизники брали участь у 24 війнах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка  тривала 10 років. Через афганське лихоліття пройшли десятки тисяч солдат.
Час швидкоплинний, але безсильний, щоб викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, які продемонстрували тисячі відданих синів своєї Вітчизни.

Щороку маневичани збираються  біля пам'ятного знаку «Воїнам-афганцям», щоб згадати тих, хто не повернувся із тієї страшної війни. Сьогодні, у 34-ту річницю неоголошеної війни голова Маневицької громади Олександр Гаврилюк, голова Маневицької організації ветеранів Афганістану Петро Чебелюк разом з побратимами поклали квіти і вшанували хвилиною мовчання  загиблих воїнів-інтернаціоналістів, що полягли зовсім юними на кам'янистій афганській землі.
Олександр Оксентійович зі словами глибокої шани звернувся до афганців, побажав зустрічей у вільній і мирній країні, міцного здоров'я, довгого і щасливого життя під мирним та безхмарним небом. Зазначив, що всі маємо залишатись одним непохитним цілим, що сила українців – в єдності, і разом ми непереможні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису