В єдності – сила, в розділенні – поразка

  • 341

Фото без опису

20 січня 2023 року, напередодні відзначення чергової річниці великого державного свята –  Дня Соборності України, у Маневичах біля стенду «Назавжди у наших серцях» відбувся тематичний захід з покладанням квітів з нагоди пам’ятної річниці святкування моменту проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою в єдину та неподільну державу.

У заході взяли участь керівництво та працівники селищної ради, представники трудових колективів.

Ведуча заходу Тетяна Ковердюк нагадала про вікопомні історичні події, наголосила на величі значення цієї Злуки для подальшого становлення та розквіту України.

Виступаючи перед присутніми секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик зазначив, що сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість Акта злуки УНР і ЗУНР та закликав усіх залишатись згуртованими для того, щоб бути сильними і незалежними.

Власний патріотичний твір продекламувала на заході місцева поетеса Ольга Ковальська. Прочитала вірш про майбутню Перемогу вихованка літературної студії «Первоцвіт» Маневицького центру творчості дітей та юнацтва Софійка Сидорук.

На знак глибокої поваги, мешканці громади згадали та вшанували хвилиною мовчання героїчні події не лише минулого, а й сьогодення, коли наші славні борці за Україну, віддають власне життя за право жити у вільній і незалежній державі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису