СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ЖИТЕЛІВ МАНЕВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

  • 287

Відділ соціального захисту Маневицької селищної ради стабільно працює та організовує роботу щодо надання соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

Станом на вересень  місяць видано: 1 035 – довідок про взяття на облік вимушено переселених осіб до Маневицької селищної територіальної громади та прийнято  заяви з пакетом документів про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

З січня 2022 року за призначенням державних соціальних допомог від громадян надійшло 1 299 звернень, за призначенням житлової субсидії звернулось 1 045 громадян, 2 526 громадян звернулись за призначенням пільг.

Працівниками відділу прийнято 211  заяв для отримання довідки про право на отримання пільги, що надаються  з урахуванням доходу, передбачених законами України та  456 звернень громадян на видачу довідок про облік та заяв на видачу посвідчень багатодітної сім’ї.

Від законних представників дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю прийнято 16 пакетів документів для надання особам з інвалідністю технічних засобів реабілітації.

Громадянам, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи і мають право на забезпечення пільговим медичним обслуговуванням в порядку черговості відшкодовано за пільгові рецепти  447 600 грн. за зверненнями 316 жителів громади.

У рамках  Програми соціального захисту населення Маневицької селищної територіальної громади на 2022-2025 роки, для 87 родин громади, які опинились в складних життєвих обставинах було надано одноразову грошову матеріальну допомогу на загальну суму 176 300 грн. Надано одноразову матеріальну допомогу  в сумі 250 000 грн.  для десяти сімей загиблих військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність України.

Крім того, у відділі постійно надаються консультації жителям громади та роз’яснення чинного законодавства щодо соціальних гарантій.