Маневицька громада у скорботі. В останню земну дорогу провели загиблого воїна – Андрія Дудіка

  • 653

Сьогодні Маневицька громада у жалобі проводжала до місця вічного спочинку гідного сина України, маневичанина Андрія Дудіка, який віддав своє життя за вільну, незалежну і соборну Україну. Сотні маневичан стоячи на колінах зі сльозами на очах зустрічали воїна. Загинув Герой 22 травня 2022 року поблизу села Снігурівка Миколаївської області гідно виконуючи свій військовий обов'язок.
Жалобна процесія пройшла центральними вулицями селища, зупинившись біля школи, в якій навчався Андрій, де віддати глибоку шану та повагу воїну вишикувались учні-старшокласники. Зустрічали навколішках свого колишнього колегу і Маневицькі рятувальники. Прощання з Героєм відбулося біля рідної домівки. Провести в останню дорогу бійця прийшли маневичани, керівництво громади та району. У Свято-Воскресенському храмі священнослужителями було відслужено Панахиду за упокій душі загиблого. Поховали Андрія Дудіка на місцевому кладовищі у рідних Маневичах під звуки духового оркестру, з усіма військовими почестями.  Майоріли синьо-жовті прапори, а в очах людей - сльози, знову від рук російських загарбників, загублено молоде життя, сина, батька, друга, однокласника...  
Де знайти слова, щоб вгамувати нестерпний біль батьків, родини, друзів, бойових побратимів…  Війна, якої ніхто в Україні не хотів, забирає найкращих, ламає тисячі життів, десятки тисяч доль, але ворог не переможе – переможе Україна, бо на нашій стороні правда.
Усією громадою низько схиляємо голови у скорботі та глибоко розділяємо біль втрати з рідними і близькими.

Вічна шана і пам’ять Герою! Герої не вмирають!
Слава Україні! Героям Слава!