Твори великої поетеси вчать не боятися труднощів

  • 316

Фото без опису

З 22 по 26 лютого в Маневицькому ІРЦ проводився тиждень присвячений  150-річчю від дня народженння Лесі Українки – української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

Леся Українка дуже любила дітей, тому не оминула їх увагою в своїй творчості, написавши  поезії для дітей, які були об’єднанні в збірку «В дитячому крузі», казки «Три метелика», «Біда навчить» та ін.

Протягом тижня в ІРЦ проводилися індивідуальні заняття, де з дітками прослуховували та обговорювали твори великої поетеси, робили аплікації та поробки за казкою  “Три метелика”. Адже саме в цій казці з допомогою образів метеликів авторка навчає толерантності, не боятися труднощів та долати їх, жити в злагоді з товаришами і сумлінно працювати.

Фахівці ІРЦ рекомендували батькам читати разом зі своїми дітками казки! Казка – це природний простір для величезного дитячого потенціалу, середовище, де компенсується нестача дії у реальному житті. Вона виховує, розвиває і навіть лікує. Не варто нехтувати її педагогічним потенціалом, надаючи перевагу гаджетам та комп’ютерним іграм.