В ЦОП області продовжують консультувати щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

  • 166

Керівник Маневицької ДПІ Наталія Бідун провела зустріч з відвідувачами ЦОП під час якої обговорила питання запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

«Добровільному декларуванню підлягають об’єкти нерухомості, паї, рухоме майно, цінні папери, валютні цінності, особливо вартісні брендові речі тощо. Тобто, якщо фізична особа володіє такими об’єктами та придбала їх за доходи, що не мають офіційного підтвердження, варто скористатися правом на податкову амністію», – наголосила Наталія Бідун.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з до 10.00 до 12.00.

Більше інформації QR-код:

 

 

 

 

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області