У Маневичах через пустощі з газовим балончиком евакуювали учнів

  • 181

Фото без опису

Неприємна подія сталася сьогодні в Маневицькому ліцеї №1 імені Героя України Андрія Снітка. Двоє учнів ліцею розприскали невідому речовину у вигляді газу у приміщенні класу, учні якого знаходилися на уроці фізичної культури у спортивному залі, внаслідок чого 15 учнів ліцею, віком 11-13 років, відчули нездужання та були  доставлені бригадами екстреної медичної допомоги зі скаргами на явища ядухи, сльозотечі, першіння в горлі, нудоти, в поодиноких випадках блювоти в КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня».
Всіх дітей було оглянуто черговим лікарем, педіатром, реаніматологом в присутності батьків та проведено заходи невідкладної медичної допомоги. Частину учнів після надання медичної допомоги та стабілізації стану здоров’я в супроводі батьків було відпущено додому. П’ятеро учнів госпіталізовано до лікувальної установи на додатково розгорнуті ліжка, в зв’язку з наявними поодинокими скаргами на стан здоров’я під нагляд медичного персоналу.
На місце події керівництвом ліцею було викликано відповідні служби для подальшого з’ясування всіх обставин інциденту. Питання щодо вирішення проблем, які виникли внаслідок цієї події та подальшого недопущення подібних випадків знаходиться на особистому контролі керівництва селищної ради та адміністрації закладу. Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк висловлює подяку працівникам Маневицького відділення екстреної медичної допомоги та працівникам КП «Маневицька багатопрофільна лікарня» за оперативну, професійну і злагоджену роботу у наданні допомоги постраждалим учням. Зважаючи на такі випадки, ми ще раз переконуємося у тому, що Маневицька лікарня повинна мати статус опорної, щоб жителі Маневицької громади та сусідніх громад змогли отримати кваліфіковану медичну допомогу у найкоротший термін.