Щодо епідеміологічної ситуації захворюваності на COVID-19 в Маневицькій громаді

  • 170

Фото без описуВолинська область знаходиться у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки. Продовжує збільшуватись навантаження на лікувальні заклади, збільшується заповненість ліжок, зростає смертність.  І якщо усі індикаторні показники  перевищать нормативні, то наша область перейде до «червоної» зони, що призведе до запровадження додаткових карантинних обмежень.
Захворюваність за минулий тиждень в  Маневицькій ТГ  становить  121 випадки (3 летальних), попереднього – 154.  Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в смт. Маневичі. Причиною поширення захворювання є низьке  охоплення  щепленнями від коронавірусу дорослого населення.
Продовжує збільшуватись навантаження на Маневицьку лікарню  ,з розрахованих 110 ліжок заповнено 100, що становить 90,9%, зростає смертність. На лікуванні  в інфекційному та  реанімаційному відділеннях знаходиться  100 хворих, з них з підтвердженим лабораторно діагнозом 82 хворих, решта підозри, 59 осіб на кисневій терапії (30  на високих потоках кисню), 9 осіб в палаті інтенсивної терапії.
З початку 2021р зареєстровано  в  Маневицькій громаді -1259 випадків COVID-19 (летальних 23).
Для  запобігання  стрімкого  розповсюдження  COVID-19  відповідально дотримуйтеся правил безпеки. З метою збереження здоров’я населення, роботи суб’єктів господарювання різних форм власності, установ, організацій, роботи громадського транспорту, уникнення жорстких карантинних обмежень необхідно максимально забезпечити вакцинацію населення. Усі вакцини в доступі для всіх вікових груп дорослого населення. З 28.10 по 03.11.2021 року  по КНП «Манецький ЦПМСД» зроблено 1015 щеплень, всього щеплено від початку вакцинальної кампанії 8785.
Урядом затверджено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням від СOVID-19. Серед них і працівники закладів освіти всіх форм власності, які з 8 листопада при відсутності щеплень будуть відсторонятися від роботи без збереження заробітної плати.
В  Центрі первинної медико-санітарної допомоги громади забезпечено щоденну безперебійну роботу  пунктів щеплення населення: у робочі дні  8.00-19.00, у  вихідні  дні з 9.00 до 17.00.