У Костюхнівці працювала пересувна мобільна медична амбулаторія Волинського обласного центру контролю та профілактичних хвороб

  • 48

Фото без опису

Вчора у Костюхнівці працювала пересувна мобільна медична амбулаторія Волинського обласного центру контролю та профілактичних хвороб. Пересувна медична амбулаторія – це автомобіль спеціалізованого призначення, для забезпечення доступу до медичної допомоги людям із віддалених районів і громад.

Під час акції «Територія здоров’я» жителі Костюхнівки мали змогу обстежити своє здоров’я та отримати консультації відповідних фахівців.

У заході взяв участь очільник Маневицької громади Олександр Гаврилюк.

Мешканці села отримали можливість пройти ультразвукове дослідження щитоподібної залози, зробити електрокардіограму, дослідження крові на рівень цукру, швидкі тести на гепатити В, С та ВІЛ/СНІД, виміряти артеріальний тиск та проконсультуватися у сімейного лікаря і дерматолога.

Медичними працівниками проводилися майстер-класи із гігієни рук, вимірювання індексу маси тіла, акцентувалась увага на важливості профілактичних щеплень, правильного харчування, підтримки рухової активності, запобіганню інфекційним та неінфекційним захворюванням.

Загалом, під час виїзних активностей «Території здоров’я» у Костюхнівці надано близько 300 послуг.

Вдячність від організаторів акції отримали: староста села Костюхнівка Оксана Зінчук, директор КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня» Олег Бегаль та працівники установи: лікар-дерматолог Мирослава Шукалович, лікар УЗД Олег Мельник; директор КП «Маневицький ЦПМСД» Роман Юрчик, лікар загальної практики-сімейний лікар Марина Климук та керівник Костюхнівського ліцею Василь Давидюк.

Дякуємо усім причетним за проведену акцію «Територія здоров’я» у Маневицькій селищній раді та запрошуємо пересувну мобільну медичну амбулаторію знову відвідати нашу громаду.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису