На території Маневицької громади за грантової підтримки Українського ветеранського фонду реалізовується проєкт створення цеху переробки фруктів, овочів, ягід та грибів

  • 864

Фото без опису

 

Підприємництво сьогодні, як ніколи,  потерпає від нестачі працівників. Це повязано з міграцією закордон та службою у лавах ЗСУ чоловіків працездатного віку. Тому, першочерговим завданням є реінтеграція ветеранів після завершення служби в цивільне життя та їх зайнятість.

 

Не зважаючи на воєнну агресію росії проти України, є позитивні приклади розвитку ветеранського бізнесу і  на території Маневицької громади. За грантової підтримки Українського ветеранського фонду реалізовується проєкт створення цеху переробки фруктів, овочів, ягід та грибів. Ініціатор проєкту, житель селища Маневичі, учасник бойових дій ще з 2015 року, підприємцець Вадим Чернюк.

 

Ідея створення фруктового  саду та цеху переробки власної продукції народилась ще в 2016 році, а коли з’явилась можливість грантової підтримки від Українського ветеранського фонду, чоловік ні хвилини не сумніваючись, розпочав роботу над відкриттям власного підприємства. По завершенню будівництва та запуску виробництва тут планується створити 25 робочих місць для ветеранів, членів їх сімей, сімей загиблих та внутрішньо – переміщених осіб.

 

Нині вже висаджено фруктовий садок із яблунь та груш на площі біля 8 га. Вирощені плоди будуть сировиною для майбутнього харчового виробництва. Також здійснюється будівництво цеху переробки фруктів, овочів, ягід та грибів із фруктосховищем.

Фото без опису

Фото без опису