Рятувальники у дії: навчання з ліквідації пожеж та рятування на масовому об'єкті

  • 36

Фото без опису

24 квітня у Свято-Воскресенському храмі селища Маневичі відбулися навчання з ліквідації умовної пожежі та рятування людей. Рятувальники з різних служб об'єднали зусилля для відпрацювання важливих навичок та координації дій у надзвичайних ситуаціях.
Мета тренування полягала в тому, щоб відпрацювати злагодження дій пожежно-рятувальних підрозділів, аварійно-рятувальних та спеціальних служб у разі пожежі на об'єктах з масовим перебуванням людей. Учасники заходу пройшли через сценарій, що передбачав розвідку пожежі, пошук та надання допомоги постраждалим, а також гасіння вогню.
Під час навчань було перевірено джерела протипожежного водопостачання та вміння користуватись первинними засобами пожежогасіння. Настоятелі храму також брали активну участь у тренуваннях, що дозволило перевірити їх готовність до екстрених ситуацій та навички використання засобів пожежогасіння.
Після проведених інструктажів щодо дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій під час евакуації прихожан, можна констатувати, що всі служби спрацювали оперативно та професійно. Навчання такого роду є важливою складовою у підготовці рятувальників та місцевих жителів до дій у надзвичайних ситуаціях, а також сприяють збільшенню рівня безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей.