Маневиччину з неофіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо

  • 49

Фото без опису

У минулу неділю Маневиччину з неофіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо. Шанований гість, якого зустрів секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик, відвідав с. Чарторийськ, Пам’ятний знак на околицях Маневич, де влітку 1942 року було розстріляно більше трьох тисяч євреїв, оглянув старовинні будівлі селища, Стенд загиблих воїнів-земляків громади. Директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич ознайомив гостя з експозиціями закладу, з історико-культурним об’єктом підводної археології, унікальним човном-довбанкою.

Фото без описуФото без опису

Австрійський посол цікавився історією селища, адже має українські корені, бабуся по маминій лінії веде свій родовід із Чарторийська та Маневич.

Арад Бенкьо висловив слова підтримки українському народу та розповів про допомогу, яку надає Австрія для допомоги у боротьбі з ворогом. Володимир Черчик та Петро Хомич запросили дипломата ще не раз відвідати Маневицький край, наголосивши, що тут живуть гостинні, щирі та добрі люди.