Учні закладів загальної середньої освіти Маневицької громади відвідали Рівнеську АЕС та взяли участь у проєкті «Ядерна школа РАЕС"»

  • 48

Фото без опису

Вчора учні закладів загальної середньої освіти Маневицької громади в рамках співпраці, відвідали Рівнеську АЕС та взяли участь у проєкті «Ядерна школа РАЕС», який є унікальним та важливим елементом профорієнтації молоді.

Головною метою проєкту є поширення знань про атомну енергетику, формування потенційного кадрового резерву Рівненської АЕС та підготовка майбутніх енергетиків ще зі шкільної лави.

Програма проєкту включала такі заходи:

- екскурсії на промисловий майданчик атомної станції на основні споруди ВП «Рівненська АЕС», інформаційний та навчально- тренувальний центри;

- ознайомча екскурсія в ХЦ (ХВО, лабораторії) з лекцією «Хімічні технології РАЕС»;

- лекції фахівців та інструкторів ВП «Рівненська АЕС», доповіді учнів, ділові ігри, спілкування із студентами профільних ЗВО та молодими спеціалістами ВП «Рівненська АЕС»;

- спілкування з керівництвом ВП «Рівненська АЕС»;

- видача сертифікатів про закінчення «Ядерної школи РАЕС» та вручення всім учасникам згідно затвердженого списками іміджевої, сувенірної, презентаційної і наглядної продукції.

Під час перебування на Рівненській АЕС школярі Маневицької громади мали змогу ближче познайомитися з роботою енергетиків. У дітей залишилися приємні враження від цікавих екскурсій та лекцій працівників електростанції.