Про ліцензування господарської діяльності!

  • 95

Фото без опису

З метою недопущення порушень при   здійсненні на  території громади господарської діяльності у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення звертаємо увагу на те, що відповідно до ст. 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» зазначені  види  діяльності підлягають ліцензуванню.


Згідно з Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затвердженими постановою НКРЕКП від 22.03.2017 № 307 та Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання, затвердженими постановою НКРЕКП від 22.03.2017 № 308, ліцензування таких видів діяльності здійснюється Волинською обласною державною адміністрацією для суб’єктів господарювання, що не підпадають під критерії регулювання НКРЕКП, визначені цими Ліцензійними умовами.

Згідно п. 1 ст. 20 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» за провадження без ліцензії виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, суб’єкти господарювання притягаються до адміністративної відповідальності, передбаченої Кодексом України про адміністративні правопорушення.

При проведенні процедури по встановленню тарифів на послуги з ліцензованих видів діяльності відповідно до вимог Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженого наказом Мінрегіону від 12.09.2018 №239 (зі змінами) передбачено отримання інформації про суб’єкта господарювання (заявника) із зазначенням відомостей про наявність у нього ліцензій на провадження відповідних видів ліцензованої діяльності.

Просимо суб’єктів господарювання зазначену інформацію взяти до відома при поданні звернення про встановлення тарифів на відповідні види послуг та забезпечити дотримання вимог чинного законодавства при провадженні господарської діяльності у сфері теплопостачання (виробництво, транспортування та постачання теплової енергії), централізованого водопостачання, централізованого водовідведення на території  громади.