Розбудова місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення на території громади - важливе питання сьогодення

  • 83

Фото без опису

Питання розбудови місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення на території громади стало предметом зустрічі начальника управління з питань цивільного захисту захисту Волинської облдержадміністрації Олександра БЛАЩУКА та першого заступника селищного голови Сергія БОРИСЮКА.

На сьогодні своєчасне доведення попереджувальних сигналів, а також голосових повідомлень щодо видів небезпеки та рекомендацій для населення щодо порядку дій у випадку виникнення небезпеки – це вимога часу.

Тому вироблення порядку дій щодо впровадження такої системи в громаді від технічних завдань на проектування до введення в дію її окремих елементів, фінансові аспекти проекту якраз і обговорено на двосторонній зустрічі.

Впровадження проекту в життя дозволить автоматизувати процеси оперативного доведення до органів влади, населення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, забезпечить постійне інформування про обстановку що склалася у зоні можливого ураження. У загальному це вдосконалить реагування на надзвичайні ситуації не території громади та підвищить безпеку її мешканців.