На території громади реалізується Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

  • 95

Фото без опису

Основною метою програми є нарощування обсягів індивідуального житлового будівництва та забезпечення його доступності для всіх громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Позичальниками коштів за рахунок кредитних ресурсів можуть бути громадяни України, які постійно проживають (або переселилися для постійного проживання), будують об’єкти кредитування в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах громади, а також особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

У першочерговому порядку кредити надаються:

- індивідуальним забудовникам для завершення раніше розпочатого будівництва;

- молодим спеціалістам, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях;

- особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадянам України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Обмеження кредитування:

- право одержання кредиту надається індивідуальному забудовникові тільки один раз;

- умови надання кредиту не поширюються на громадян України, які отримали на будівництво індивідуального житла позики, в тому числі банківські кредити, з пільгами за рахунок коштів бюджетів відповідно до інших нормативно-правових актів.

Сума кредиту визначається обласним Фондом з урахуванням рівня платоспроможності позичальника і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування.

За користування кредитом, встановлюється плата у розмірі трьох відсотків річних. Позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених та/або таких, що перебувають під його опікою/піклуванням), звільняється від сплати відсотків за користування кредитом протягом дії кредитної угоди, починаючи з дати подання копії підтвердних документів (свідоцтва про народження дітей, документів про усиновлення, встановлення опіки чи піклування).

У 2021 році до обласного Фонду згідно протокольних рішень робочої групи Маневицької селищної ради було направлено відношення на кредитування 14-ти осіб, у 2022 - 12-ти осіб, у 2023 – 5-ти осіб.

Шановні мешканці громади. Якщо ви відповідаєте наведеним вище критеріям, то маєте можливість скористатись позикою для придбання, добудови або реконструкції житла.

Для отримання додаткових роз’яснень щодо участі у програмі звертайтеся у відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Маневицької селищної ради (селище Маневичі, вул. Незалежності, 30, кабінет №104).