НЕ ЗРИВАЙТЕ ПЕРВОЦВІТИ, ПОМИЛУЙТЕСЯ НА КВІТИ!

  • 49

Фото без опису

Шановні мешканці Маневицької громади!

На виконання листа Державної екологічної інспекції у Волинській області, відповідно до Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону Книгу України» інформуємо про заборону торгівлі рослинами, занесеними до Червоної книги України. З метою охорони ранньоквітучих об'єктів рослинного світу, у тому числі занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків, торгівлю ними на ринках та поза їх межами заборонено.

До Червоної книги України занесені, зокрема, такі ранньоквітучі рослини: підсніжник білосніжний, підсніжник складчастий, підсніжник Ельвеза, горицвіт весняний, рябчик малий, шафран сітчастий, тюльпан дібровий.

До переліку видів рослин, які не занесені до Червоної книги України, але є рідкісними або такими, що перебувають під загрозою зникнення відносяться: проліска сибірська, проліска дволиста, конвалія звичайна, первоцвіт весняний, сон широколистий. До причин зміни чисельності вищевказаних рослин відносять: масове зривання на букети, переважно для продажу, викопування цибулин, рекреаційне навантаження.

За дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність відповідно до частини 1, 2 статті 88-1 та статті 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення.