Пацієнти КП «Маневицький ЦПМСД» мають змогу отримати безкоштовні медичні послуги згідно підписаним договорам із Національною службою здоров’я України

  • 87

Фото без опису

У 2024 році Комунальним підприємством «Маневицький центр первинної медико-санітарної допомоги» задекларовано - 18622 пацієнти, з них - 4753 дітей.

Завдяки підписаним договорам про безкоштовні пакети послуг із Національною службою здоров’я України, кількість декларантів з лікарями підприємства збільшилася порівняно з минулим роком. Декларації з установою підписують жителі сусідніх громад та пацієнти інших медичних установ, які не мають можливості безкоштовно надавати перелічені нижче послуги.

Усім пацієнтам КП "Маневицький ЦПМСД" надаються безкоштовні медичні послуги згідно підписаних пакетів:

✔️ Первинна медична допомога;

✔️ Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги;

✔️ Супровід і лікування дорослих та дітей, з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги;

✔️ Мобільна паліативна допомога дорослим і дітям.

В медичній установі громади працюють висококваліфіковані лікарі, які у разі необхідності скеровують пацієнтів для отримання послуг.

У закладі для пільгових категорій населення, за кошти місцевого бюджету можна отримати за рецептом лікаря безкоштовні ліки.

Також можна скористатися Урядовою програмою «Доступні ліки». Програма забезпечує право отримати безкоштовно чи з незначною доплатою ліки за рецептами особам, хворим на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет 2 типу.

За роз’ясненнями щодо надання безкоштовних медичних послуг можна звернутися до КП "Маневицький ЦПМСД" або до свого сімейного лікаря.