До уваги жителів Маневицької громади!

  • 71

Фото без опису

Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області Маневицькій селищній раді надіслано перелік кадастрових номерів земельних ділянок право власності на які тривалий час не зареєстроване у Державному реєстрі речових прав.

Слід зазначити, що відповідно до частини 10 статті 24 Закону України «Про Державний земельний кадастр» якщо протягом одного року з дня здійснення державної реєстрації земельної ділянки у ДЗК речове право на неї не було зареєстровано з вини заявника, то державна реєстрація земельної ділянки скасовується державним кадастровим реєстратором, який здійснив таку реєстрацію.

При скасуванні державної реєстрації земельної ділянки заявнику доведеться повторно виконати всі дії по її реєстрації і понести відповідні витрати.

Таким чином, всім власникам та користувачам земельних ділянок, відомості про які внесені до державного земельного кадастру, необхідно провести у найкоротший термін реєстрацію речового права на них щоб уникнути можливих додаткових фінансових витрат в разі скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Державну реєстрацію речового права на земельні ділянки можна провести у відділі ЦНАП Маневицької селищної ради, або у нотаріуса за місцем знаходження земельних ділянок.

Інформацію про перелік кадастрових номерів земельних ділянок речове право на які не зареєстровано можна отримати у відділі землекористування, кадастру, екологічної безпеки виконавчого комітету Маневицької селищної ради.