У книгозбірнях Маневицької громади проводять цікаве знайомство відвідувачів з українською книгою, майстер-класи, допомагають ЗСУ та внутрішньопереміщеним особам, організовують зустрічі з українськими сучасними письменниками та видавцями

  • 172

Фото без опису

У нинішніх умовах бібліотеки Маневицької громади збирають, систематизують і зберігають документальні матеріали про війну, про наших воїнів земляків, про волонтерів. У книгозбірнях громади проводиться інтенсивна робота по вилученню з книжкового фонду російської літератури, зміст яких загрожує цілісності України. Всього вилучено більше 10 тис. примірників російської літератури. За виручені кошти від здачі макулатури, придбано 124 книги на суму майже 10 тисяч гривень.

Бібліотечні ресурси – це частина інформаційних ресурсів держави. І це добре розуміють місцева влада і депутати. Тож саме, завдячуючи їхній підтримці, за кошти місцевого бюджету придбано 1744 одиниці якісної, сучасної, україномовної літератури, яка розподілена між книгозбірнями. Передплачуються періодичні видання, які надають користувачам необхідну оперативну та актуальну інформацію.

Усі бібліотечні заклади тісно співпрацюють з закладами освіти громади, юні читачі бібліотеки беруть участь у обласних та всеукраїнських творчих конкурсах і стають переможцями.

У Маневицькій публічній бібліотеці організовуються зустрічі з письменниками, видавцями, сприяючи таким чином розвитку сучасної української літератури та залучення жителів громади до читання. Свої нові книги, які видані під час повномасштабної війни, презентували автори: Олександр Красовицький, Євген Хотимчук, Надія Гуменюк, Наталія Чайковська та місцевий поет Василь Халик. Під час зустрічей письменниками для бібліотек громади було подаровано 200 примірників авторських книг.

Ми живемо в епоху цифрових електронних технологій. Тому завдяки наявним ноутбукам та багатофункціональним пристроям у книгозбірнях користувачі мають змогу отримати послуги з роздрукування, ксерокопіювання, сканування необхідних документів.

Бібліотечні працівники постійно долучаються до волонтерської діяльності, проводять збір коштів для наших захисників, плетуть маскувальні сітки, беруть активну участь у благодійних заходах, що проводяться у громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису