Герой України Володимир Жемчугов відвідав Маневицький ліцей №1 імені Героя України Андрія Снітка

  • 155

Фото без опису

В рамках освітнього проєкту «Як починалася війна» в ліцеї відбувся національно-патріотичний захід за участі Героя України Володимира Жемчугова та координатора проекту Олени Жемчугової, мета якого - показати молодому поколінню, що війна розпочалася не 24 лютого 2022 року, а у 2014-му.

«Доброго дня, українці. Тепер до молоді я завжди звертаюся саме так, щоб ви чітко розуміли, що живете в Україні, ви її громадяни і все, що ви тут бачите навколо себе: цю землю, небо, ліси, поля і ріки – це все Україна і це все ваше. Воно належить тільки вам» - саме такими словами звернувся Герой України до присутніх.

Володимира Жемчугова ще називають «луганським партизаном», із 2014 року – він учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині.

Ветеран російсько-української війни спільно зі Збройними силами України на території так званої «лнр» у 2014-2015 роках провів більше 30 диверсійних операцій.

В одному з бойових завдань, підірвавшись на міні, отримав серйозні поранення, в результаті яких втратив обидві кисті рук та зір, а попавши в полон, мужньо терпів тортури і знущання зі сторони московських ФСБ-шників, але рідної України не зрадив і на коліна перед російськими агресорами не став.

Олена та Володимир, презентуючи проект, показали відеоролик «Як починалася війна. Хроніки. Свідки.» Герої фільму – свідки тих подій, які брали участь у різних акціях 2014 року в Донецьку, Луганську, Харкові.

Гості відповіли на численні запитання присутніх.

Вони також привезли із собою та подарували дітям та педагогічним працівникам багато книг історичного та патріотичного змісту, надрукованих ДП «Центр захисту інформаційного простору України» на замовлення Міністерства культури та інформаційної України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису