За повідомленням Рівненської АЕС 15-16 листопада поточного року відбудеться загальностанційне протиаварійне тренування

  • 216

Фото без опису

 

ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом»

ВП «РІВНЕНСЬКА АТОМНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ»

 

На Рівненській АЕС відбудеться планове протиаварійне тренування

06.11.23

15-16 листопада поточного року на Рівненській АЕС відбудеться спільне з Дирекцією НАЕК «Енергоатом» загальностанційне протиаварійне тренування за участю представників міністерств та відомств, місцевих органів виконавчої влади.

Планове тренування за темою «Комунальна аварія на ВП РАЕС» має на меті перевірку готовності, відпрацювання та вдосконалення дій системи аварійного реагування при виникненні радіаційної аварії та ліквідації її наслідків на підприємстві. Також буде проведена перевірка організації захисту персоналу підприємства, цивільного населення і навколишнього середовища.

До тренування будуть залучені: представники Дирекції НАЕК «Енергоатом», відокремлених підрозділів Компанії, зокрема інших АЕС, ВП АТЦ та ВП АРС; Держатомрегулювання, Міненерго, МОЗ, інших міністерств і центральних органів виконавчої влади.

На промисловому майданчику участь у тренуванні візьмуть: штаб керівника аварійними роботами на майданчику, члени аварійних груп та бригад; оперативний персонал і персонал зовнішніх формувань, зокрема представники Нацгвардії, ДСНС України та КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня», представники Держатомрегулювання на РАЕС, органів управління сил та засобів територіальних підсистем єдиної системи цивільного захисту, функціональних і територіальних підсистем регіонального та місцевого рівнів, інших зовнішніх органів, установ та організацій.

Наголошуємо, що в ході проведення тренування будуть виконуватись практичні відпрацювання з залученням спеціальної техніки, ввімкненням електросирен та засобів оповіщення.

Просимо населення зберігати спокій.