Для безперебійного вивезення побутових відходів, чистоти у наших населених пунктах, зменшення кількості стихійних сміттєзвалищ укладайте договори про управління побутовими відходами

  • 222

Фото без опису

В Маневицькій селищній раді відбулось засідання робочої групи з питань розробки Схеми санітарного очищення та стратегічної екологічної оцінки Маневицької територіальної громади, де обговорювались питання, що стосувались розподілу території громади за районами санітарного очищення та заслуховувались пропозиції щодо визначення земельних ділянок для тимчасового зберігання твердих побутових відходів. Також, в межах зазначеної проблеми розглядалось питання впровадження Маневицькою селищною радою, разом із виробничим управлінням житлово-комунального господарства, заходів зі збору та вивезення твердих побутових відходів зі старостинських округів на території сміттєзвалищ. Адже, питання поводження зі сміттям є унормованим законодавством України.  Зокрема, статтею 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачені зобов’язання споживачів, власників домогосподарств щодо необхідності укладання договорів про управління побутовими відходами на їх вивезення. На сьогодні, вже здійснюється централізований збір та вивезення побутових відходів у Оконську і Черевасі. Робота щодо заключення договорів триває із жителями сіл Велика Яблунька, Кукли, Костюхнівка, Вовчицьк та продовжуватиметься в інших населених пунктах громади.

Однак, ця проблема лишається вкрай гострою та потребує подальших роз’яснювальних робіт із мешканцями громади зі сторони працівників житлово-комунального господарства, представників старостівських округів. Звертаємо увагу, що збільшення чисельності договорів на вивезення твердих побутових відходів сприятиме оптимальнішому ціноутворенню на ці роботи, адже чим більше договорів із громадянами буде підписано, тим меншою буде договірна ціна на послугу з вивезення сміття у громаді.