Звертаємось до власників домашніх тварин! Слідкуйте, будь ласка, за своїми улюбленцями!

  • 180

Фото без опису

Шановні жителі громади! До Маневицької селищної ради звертаються обурені жителі щодо безпритульних тварин та їхньої агресивної поведінки, особливо на вулицях нашого селища. Звертаємось до усіх, хто утримує собак – ваші домашні улюбленці не повинні гуляти вулицями, парками без нагляду, повідка або намордника.

Так, на вулицях є й безпритульні собаки та коти. Але більшість з них були домашніми, і в такий спосіб їх позбулися безвідповідальні господарі.

Відділом капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Маневицької селищної ради заключаються договори зі спеціалізованим ліцензованим підприємством щодо періодичного відлову безпритульних тварин. Також наголошуємо, що з місцевого бюджету виділяються значні кошти, які витрачаються на послуги з відлову, ветеринарного обслуговування та транспортування тварин.

Звертаємо увагу й на те, що питання утримання домашніх улюбленців є унормованими, а відтак - передбачають відповідальність за порушення правил їхнього утримання та тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також, неналежне утримання собак та котів, наслідком якого стане заподіяна шкода здоров’ю людини, або її майну тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

Звертаємось до власників собак – проявляйте ж хоч трохи поваги до інших жителів. Вулицями селища йдуть літні люди, з садочків та шкіл – діти, а Ваша собака безпечна тільки для вас. На волі її поведінка непередбачувана.

ЗАПАМ`ЯТАЙТЕ – кожен з нас відповідальний за тих, кого приручили!