Сьогодні День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

  • 122

Фото без опису

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.
Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу проти російського агресора. Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. 29 серпня сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.
Біля пам’ятного стенду «На завжди у наших серцях» керівництво громади, працівники установ та організацій, військовослужбовці, духовенство згадали не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько - українській війні. Вони стоять в одному ряду з усіма поколіннями борців за волю і державну самостійність.
Очільник громади Олександр Гаврилюк, звертаючись до усіх присутніх, зазначив: «Відважні українські воїни, які поклали своє життя за Батьківщину, є символом гідності та наслідування, бо кожен з них зробив подвиг, повставши проти насилля, злочинів та несправедливості. Завдяки їхній самопожертві ми живемо, працюємо, плануємо, виховуємо дітей під спокійним небом».
Запрошені на захід військовослужбовці у своїх виступах завірили учасників заходу, що і надалі докладатимуть максимум зусиль у боротьбі із ворогом, подякували жителям громади за підтримку захисників і захисниць України та всебічне сприяння Збройним Силам України у наближенні Перемоги над ворогом, вручили відзнаки активним волонтерам.
До слова була запрошена місцева волонтерка Галина Хмеляр, яка з 2014 року опікується потребами наших воїнів. Проста, спокійна жінка взяла на себе функцію забезпечувати армію всім необхідним, дбати про біженців. Вона не чекає подяк чи слави, а працює, бо так велить її серце. Галина Леонтіївна передала очільнику селищної ради Державний Прапор України із підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, як вияв вдячності жителям Маневицької громади за вагомий внесок у майбутню Перемогу.
Талановита землячка Ірина Дерлюк, до щему у серці, в своєму вірші відгукнулася про нинішні страшні події, що прийшли на нашу землю знищувати українські міста і села.
Священники Свято-Воскресенського храму селища у молитві згадали усіх воїнів, які боролися і віддали своє життя за долю України і наше мирне майбутнє.
Із жовтими соняхами на грудях, як символом пам’яті про захисників, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного стенду «На завжди у наших серцях» усіх, хто загинув за Україну, та висловили підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам.
Також у цей день представники громади відвідали могили полеглих воїнів, які поховані на місцевому кладовищі.
В усіх старостинських округах Маневицької селищної ради було проведено відповідні заходи із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.