У  громаді відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Української Державності

  • 107

Фото без опису

 

28 липня Україна відзначає День Української Державності. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. Цей день нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни.

У Маневичах за участі представників колективів комунальних установ, освітніх закладів, керівництва та працівників селищної ради, жителів селища відбулося вшанування всіх українців, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Біля Стенду «Назавжди в наших серцях» присутні доєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанувати пам’ять Героїв полеглих у битвах за нашу Вітчизну.
Почесне право підняти Державний Прапор України було надано вихованцям Маневицького ліцею №2.
Секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик звертаючись до присутніх
зауважив, що День Української Державності - це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, боротьбу за незалежність, мужність та самовідданість полеглих героїв, які з численних битв за Україну поверталися та повертаються на щиті.

Проникливі, глибокі слова авторської поезії звучали від місцевої поетеси Ольги Ковальської. Як, спомин про усіх, хто у різні віхи історії поклав своє життя за рідну країну, звучала тужлива мелодія у виконанні скрипальки Наталії Бугайчук. Духовенством селища звершено молитву за загиблими українцями, за мир, єдність і державу.
На  закінчення заходу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису