У Маневицькій публічній бібліотеці відбулася нарада бібліотечних працівників громади

  • 148

Фото без опису

На особливості роботи бібліотек у літній період звернула увагу директор Любов Солов’янчик. Зауважила, що організація літнього відпочинку дітей і підлітків - традиційний напрям діяльності бібліотек. Влітку головне завдання усіх книгозбірень полягає в тому, щоб охопити змістовним дозвіллям якомога більше школярів, розширити їх кругозір, навчити творчості, спілкування. Завідувач бібліотеки для дітей Ніна Король ознайомила з умовами Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули - 2023» та Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2023». Провідний бібліотекар Тамара Трофімчук надала консультацію щодо списання російської літератури. Усі учасники наради пройшли навчання на платформі "Дія. Освіта" за серіалом "Оплата комуналки онлайн". Також зупинилися на актуальних питаннях функціонування бібліотек в умовах воєнного стану, а саме активізації роботи з ВПО та співпрацю з волонтерами. Було обговорено ряд інших організаційних та проблемних питань.

Привітали колег: Юлію Довжик, Анну Попович, Валентину Здрок, Тетяну Старко, Антоніну Гузь, які пройшли навчання в онлайн-школі професійної майстерності «БІБЛІО-ПРОФІ», організованою Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки. А ще вітали Юрія Хилюка, який був учасником першої групи координаторів онлайн-навчання Хабів цифрової освіти Волинської області. Навчання проходило в межах проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з проєктом «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції у 2021-2023 рр. Спасибі спеціалістам Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки за навчання та здобуті знання.

На завершення наради було прийняте колективне рішення про допомогу чоловікові  колеги Тетяни Веремчук, який служить у ЗСУ. Зібрані кошти (4000 грн) передали на закупівлю тепловізора.

 

Фото без опису

Фото без опису