Україну та Європейський Союз єднають спільні цінності, історія та культура

  • 313

Фото без опису

9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності святкується День Європи. Для українців це особливий день. Адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Але поступ нашої держави до ЄС відбувається в дуже трагічний час, коли багато українців, які сповідують європейські цінності, втрачають життя у війні із російським окупантом. Та в ці важкі часи Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною, надаючи всебічну підтримку - від військової до гуманітарної.
У знак подяки країнам Європи за солідарність з українцями, за величезну допомогу, яку вони надають громадянам, Україні, зокрема і нашій громаді, сьогодні Маневицька селищна рада долучилася до відзначення Дня Європи. На щоглі біля стенду «Назавжди у наших серцях» поряд із Державним Прапором України замайорів прапор Європейського Союзу, право підняти який було надано учням Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка. Однак, у зв’язку з оголошеною жалобою на території району, прапори було приспущено.
 У зверненні до присутніх на урочистому заході Маневицький селищний голова наголосив: «На жаль, сьогодні через повномасштабну війну ми не можемо повноцінно відсвяткувати День Європи, але ми переможемо російську навалу. Завдяки відважним донькам і синам, які відстоюють європейські демократичні цінності, свободу, незалежність у тяжких боях з ворогом. Буде в нас українська Перемога, наша європейська Перемога, бо ми українці сильні, відважні, згуртовані, дружелюбні та незалежні».
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять Героїв, котрі поклали своє життя за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису