Звернення Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення

  • 97

Фото без опису

Шановні жителі Маневицької громади!

У ці травневі дні ми відзначаємо День пам'яті та примирення, вшановуємо людей старшого покоління, яким випало пройти крізь смертельний вогонь Другої світової війни. Ми називали ту війну найкривавішим конфліктом людства, спричиненим змовою двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму. А ще повторювали: «Ніколи знову»… Аж доки найжахливіша війна початку XXI століття не постукала у наші будинки, підло і жорстоко. Нацизм знову прийшов на нашу землю, але цього разу в російській військовій формі і на російських танках. І зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Та ми пам’ятаємо уроки наших дідів та прадідів: єднатися заради спільної мети, наполегливо працювати, захищати свою Батьківщину та сміливо відстоювати свою патріотичну позицію. І сьогодні ми тримаємося цих цінностей заради суверенітету, безпеки та незалежності рідної України.

Ми завдячуємо ветеранам за їхню мужність та відчайдушність, що допомагали за будь-яких умов зберігати віру в Перемогу. І сьогодні їхні нащадки — наші воїни — боронять нашу Україну, але тепер від рашистських загарбників.

Низько вклоняємось і славимо усіх, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини!

Молімося за усіх загиблих, за здоров'я ветеранів, бійців Української Армії, волонтерів, мирних жителів української землі. Зігріємо душевним теплом ветеранів, учасників визвольних битв, родини, які сьогодні втратили найдорожче - синів, чоловіків, батьків. Не залишимо без уваги сім'ї, що залишилися без рідної домівки, усіх, хто несе важку і небезпечну варту задля України.

Бажаю усім мирного неба над головою, міцного здоров’я, злагоди, благополуччя та швидкої перемоги в теперішній війні.

Слава Україні!

Слава українським воїнам всіх часів і всіх поколінь!