До уваги громадян!

  • 351

Фото без опису

 

Постановою КМУ від 18.04.2023 № 340 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2001 № 1751, та Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 № 250.

Відповідно до постанови:

- надано можливість батькам, у яких під час перебування за межами України у період дії воєнного стану народилась дитина і вони продовжують перебувати за кордоном, для призначення державної допомоги при народженні дитини надіслати поштою за зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання заяву та відповідні документи;

- надано право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги одиноким матерям, якщо є заборгованість роботодавця зі сплати ЄСВ.

Допомога не призначається, якщо особа здійснила на суму, що перевищує 50 тис. гривень:

- купівлю землі, житла, автомобіля, іншого нерухомого і рухомого майна, цінних паперів, іноземної валюти, банківський металів;

- платіж щодо набуття майнових прав на майно, благодійну діяльність у вигляді сплати коштів, надання позики;

- детальна інформація https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/340-2023-%D0%BF#Text.

Допомога не призначається, якщо особи на перше число місяця подання звернення мають на банківських рахунках на загальну суму понад 100 тис. гривень.