Працівниками відділу ЦНАП у І кварталі 2023 року надано 5543 послуги

  • 193

 

 

Фото без опису

 

Через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Маневицької селищної ради надано 5543 послуги. Найбільш затребуваними були послуги із державної реєстрації нерухомості. Державними реєстраторами відділу опрацьовано 2493 звернення, які всі задоволено позитивно.

Реєстрація місця проживання - найпопулярніша державна послуга в Україні. На території Маневицької територіальної громади ця послуга надається у ЦНАПі та старостами. З початку року надано 1243 витяги з Реєстру територіальної громади, зареєстровано місце проживання 231 громадянина та знято з реєстрації 135 осіб.

Вкотре звертаємо увагу жителів громади, що отримати витяг з Реєстру територіальної громади можна у застосунку ДІЯ. Але багато відомостей потребують уточнення, тому жителям необхідно особисто звернутися до Центру надання адміністративних послуг або старост для актуалізації даних щодо реєстрації місця проживання.

Відділ ЦНАП і надалі успішно співпрацює із Державною міграційною службою із надання послуг щодо прийому та видачі паспортів громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За І квартал надано  563 послуги у паспортній сфері:

  • оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон - 378;
  • оформлення паспорта громадянина України   - 85.
  • оформлення паспорта громадянина України вперше – 100;

Надано 385 послуг Держгеокадастру, зокрема видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку та витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку  земельної ділянки..

У ЦНАПі можна скористатися послугою державної реєстрації  фізичної особи  підприємцем,  юридичної особи та іншими послугами, що стосується ФОП та юридичних осіб. Державними реєстраторами опрацьовано 155 звернень. Послуга із реєстрації фізичної особи підприємцем доступна онлайн на Єдиному державному веб-порталі “Дія. Державні послуги онлайн”. Крім того, державними реєстраторами ведеться прийом документів щодо надання послуг із державної реєстрації громадського об’єднання, творчої, професійної  спілки, організації роботодавців та їх об’єднань, які надаються Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції.

У сфері будівництва та архітектури надано 71 послугу. З них 42 послуги з надання дозвільних документів, а саме: повідомлення про початок виконання будівельних робіт та декларації про готовність до експлуатації об’єкта будівництва.

Отримати додаткову інформацію що надання адміністративних послуг можна за адресою смт Маневичі, вул.100-річчя Маневич, 34а або за телефоном (03376) 21 273.

Працівники ЦНАП завжди готові допомогти та надати консультації усім, хто цього потребує.