Проведено функціональне навчання відповідальних осіб закладів загальної середньої освіти з питань пожежної безпеки та техногенної безпеки

  • 178

Фото без опису

У відділі освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради 16 березня 2023 року проведено функціональне навчання відповідальних осіб закладів загальної середньої освіти з питань пожежної безпеки та техногенної безпеки.

Навчання провів завідувач навчально консультаційним пунктом у м. Камінь-Каширський Навчально-методичного центру  ЦЗ та БЖД Волинської області Багнюк Володимир Григорович.

В навчанні взяв участь головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Квач Олександр Сергійович.Метою проведення навчання є отримання знань та підвищення кваліфікації у пожежно-технічній сфері з урахуванням вимог законодавства України та пожежонебезпечних особливостей закладу освіти. У процесі навчання з пожежної безпеки слухачі ознайомляться із протипожежними заходами, діями під час виникнення пожежі, особливостями використання використання різних засобів пожежогасіння.
 Під час навчання висвітлені наступні питання:
- Визначення вимог законодавства України та інших нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.

- Особливості влаштування та застосування протипожежного водопроводу (насосних станцій, водонапірних веж, штучних та природних водойм тощо). Джерела зовнішнього водопроводу - пожежні водоймища, пожежні гідранти, водонапірні башти та інші вододжерела. Вимоги до внутрішнього протипожежного водопроводу.

- Основні заходи пожежної безпеки на об'єкті. Загальні вимоги пожежної безпеки до територій, будівель, споруд, приміщень. Основні правила пожежної безпеки на робочих місцях Можливі причини виникнення пожеж та запобіжні заходи.

- Обов'язки керівника, особи, відповідальної за протипожежний стан будівель приміщень, посадових осіб з організації та забезпечення пожежної безпеки у структурних підрозділах.

- Оповіщення про надзвичайну ситуацію та виклик пожежно-рятувальних підрозділів..

- Засоби пожежогасіння, протипожежне обладнання та інвентар, порядок їх використання під час пожежі. Гасіння умовної пожежі.

- Вимоги пожежної безпеки під час підготовки та проведення вогневих, фарбувальних та будівельно-монтажних робіт.

- Відповідальність порушення вимог нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.

- Події під час пожежі. Порядок дій у разі пожежі. Основні правила гасіння пожеж. Рекомендації щодо дій працівників під час пожежі.

- Утримання та експлуатації електромереж та електрообладнання.

- Утримання евакуаційних шляхів та виходів. Плани евакуації Знаки пожежної безпеки.

- Заходи пожежної безпеки у навчальному закладі.. Перегляд відео на протипожежну тематику.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису