Закликаємо мешканців громади підписувати декларації з сімейними лікарями КП «Маневицький ЦПМСД»

  • 216

Фото без опису

Шановні жителі громади! Свідомо обирайте сімейного лікаря!

Наголошуємо, що у Маневицькій територіальній громаді працює комунальне підприємство «Маневицький центр первинної медико-санітарної допомоги» у підпорядкуванні якого є чотири амбулаторії загальної практики та 32 фельдшерсько-акушерських пункти. Всього працює 12 лікарів загальної практики-сімейних лікарів, 2 лікаря-педіатра, лікар-терапевт. Згідно затверджених графіків сімейні лікарі здійснюють виїзди у населені пункти Маневицької ОТГ, де проводять огляди, вакцинацію, щеплення дорослого і дитячого населення. Лікарі КП «Маневицький ЦПМСД» також обслуговують виклики пацієнтів.

Згідно вимог Національної служби здоров’я України заробітна плата працівників залежить від кількості пацієнтів, що підписали декларації з КП «Маневицький ЦПМСД». З отриманих коштів, які заробляє установа утримуються, як комунальна установа, так і амбулаторії ЗПСМ та ФАПи, що розташовані на території громади.

На сьогоднішній день гостро стоїть питання щодо утримання та подальшого функціонування ФАПів, у зв’язку тим, що чимало мешканців громади підписують декларації з приватними лікарями, які на сьогоднішній день не проводять виїзди в населенні пункти Маневицької громади для огляду своїх декларантів. Приватні медичні установи не фінансують амбулаторії та ФАПи.

Назріває проблема, адже жителі, а особливо люди похилого віку з найменших та найвіддаленіших населених пунктів не матимуть змоги отримати вчасно кваліфіковану медичну допомогу на місці.

Питання перебуває на постійному контролі у керівництва Маневицької селищної ради, але покрити видатками з місцевого бюджету всі витрати підприємства не можливо.

Тому, закликаємо мешканців громади підписувати декларації з сімейними лікарями КП «Маневицький ЦПМСД». Завдяки цьому ми збережемо мережу лікувальних закладів громади, робочі місця для медичного персоналу та надходження податків до місцевого бюджету.