Проведено семінар-практикум «Творчий урок зарубіжної літератури: який він сьогодні?» у онлайн-форматі

  • 148

Фото без опису

Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради 2 лютого 2023 року в онлайн-форматі був проведений семінар-практикум для вчителів зарубіжної літератури закладів освіти Маневицької селищної ради  «Творчий урок зарубіжної літератури: який він сьогодні?»

Розпочала семінар із вступним словом консультант Центру Пацаманюк Світлана Василівна, яка  розповіла про  роль літератури  у формуванні світогляду, характеру й особистісних якостей, естетичних смаків учнів. Сьогодні урок літератури має бути не просто змістовним: знання, що отримують учні, мають бути не тільки науково обгрунтовані, а й особистісно значущими для них, оскільки література - це наука і мистецтво, що впливає на формування духовного світу людини. 

Про нестандартні уроки під час вивчення зарубіжної літератури розповіла Олена Іванівна Семенюк, голова пофесійної спільноти вчителів зарубіжної літератури, вчитель Будківського ліцею. а Мотрунчик Світлана Миколаївна, вчитель Колодіївської гімназії презентувала інтерактивні методи навчання, які можна використати на таких уроках.

Олевич Анжела Едуардівна, вчитель  зарубіжної літератури Маневицького ліце №2 проаналізувала, яким повинен бути сучасний урок зарубіжної літератури у 5 класі згідно вимог Нової української школи.

До семінару долучилась директор Маневицького інклюзивно-ресурсного центру Доля Альона Іванівна, яка наголосила про зміни в законодавчих і нормативно-правових документах інлюзивного навчання, а також привернула увагу слухачів до особливостей роботи із дітьми з особливими освітніми потребами на уроках зарубіжної літератури.

На закінчення семінару педагоги піднімали питання про конкурси, курсову перепідготовку та атестацію педагогів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису