У онлайн-режимі для педагогів Маневицької громади було проведено семінар-практикум «Безпечне освітнє середовище: нові виміри безпеки» на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників

  • 304

Фото без опису

1 лютого 2023 року у онлайн-режимі для педагогів Маневицької громади було проведено семінар-практикум «Безпечне освітнє середовище: нові виміри безпеки» на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Спікером та модератором виступила розробниця програми Поліщук Наталія Анатоліївна, завідувачка відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Освітня програма семінару нова і розроблена на вимогу сьогодення. Усі попередні роки головною метою системи освіти була якість освітніх послуг. У період дії правового режиму воєнного стану в Україні в системі освіти також змінилися орієнтири та пріоритети. На сьогодні разом із якістю освіти метою кожного керівника і педагога стає створення безпечного освітнього середовища для збереження життя і здоров’я усіх учасників освітнього процесу.

На семінарі було опрацьовано основні принципи організації безпечного освітнього середовища у ЗЗСО, особливості цього процесу в умовах війни, обговорено роль учителя в забезпеченні безпечних умов навчання і виховання здобувачів освіти.

Досвідом створення безпечного освітнього середовища у закладі загальної середньо освіти ділилися педагоги Комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей Луцької міської ради» Хомяк Наталія Віталіївна (заступник директора) та Черняк Катерина Сергіївна (вчитель початкових класів).

Учасниками семінару-практикуму стали 36 педагогів закладів освіти Маневицької селищної ради, які отримали сертифікати підвищення кваліфікації обсягом у 6 годин.

Фото без опису

 

Фото без опису