У онлайн-форматі відбувся методичний діалог «Сертифікація-2023»

  • 185

Фото без опису

31 січня 2023 року у онлайн-форматі відбувся методичний діалог «Сертифікація-2023» із педагогічними працівниками закладів освіти Маневицької громади. На зустрічі були присутні заступники директорів ЗЗСО, вчителі початкових класів, вчителі української мови та літератури і математики.

Тема сертифікації на сьогодні актуальна, адже 30 січня розпочалась реєстрація на Сертифікацію-2023, яка триватиме до 13 лютого (вчителі початкових класів).

Оксана Кушко, директорка Центру професійного розвитку звернула увагу слухачів на нормативну базу, яка регулює проведення сертифікації педагогів України. А саме розглянули Положення про сертифікацію педагогічних працівників та наказ МОН України від 16.01.2023 року №35 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році», який дозволяє вже цього року проходити сертифікацію не лише вчителям початкових класів, а й вчителям української мови та літератури і математики 5-6 класів НУШ. Також Оксана Леонідівна докладно пояснила присутнім процедуру реєстрації на Сертифікацію-2023, через демонстрацію екрану покроково показала, як вчителю легко пройти реєстрацію, які документи підготувати та як правильно заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується з використанням спеціального сервісу.

Запрошеним спікером стала Марина Ніщик, директорка ЦПРПП Камінь-Каширської міської ради, яка протягом 4 років є експертом із сертифікації Волинської області. Марина Василівна розповіла, які етапи долають учителі, під час сертифікації, на які компетентності звертається увага, при заповненні експертного висновку. Марина Василівна наголосила на тому, що експерти завжди намагаються підтримати вчителя, не шукають недоліків, а навпаки – намагаються виявити плюси педагогічної майстерності педагога.

7 грудня 2022 року перший педагог Маневицької громади отримав сертифікат про успішне проходження Сертифікації-2022 – це Денис Кравчук, учитель початкових класів Бережницької гімназії-філії ОЗЗСО "Троянівський ліцей" Маневицької селищної ради. Денис Анатолійович поділився з колегами, як проходила його підготовка та сама участь. Присутні почули, які труднощі довелося подолати колезі під час проходження кожного з етапів сертифікації, а саме незалежного оцінювання, самооцінювання та вивчення експертами практичного досвіду вчителя. Колеги змогли поставити Денису Анатолійовичу питання, почути емоційні яскраві відповіді.

На завершення консультант Центру Світлана Пацаманюк нагадала про великий потенціал вчителів ЗО Маневицької селищної ради, закликала реєструватись на Сертифікацію-2023.

Надіємось, що з кожним роком у Маневицькій громаді буде все більше й більше сертифікованих педагогів.