В Україні змінюються правила виплат субсидій: що це означає

  • 408

Фото без опису

 

З наступного місяця субсидія не зараховуватиметься автоматично — гроші надходитимуть на рахунок одержувача або в "Ощадбанк" у разі його відсутності.

Українцям, які отримували субсидії від держави на оплату житлово-комунальних послуг, доведеться самим знімати гроші та перераховувати їх комунальним підприємствам.

Раніше оплату за воду, тепло, електроенергію та інші житлово-комунальні послуги розподіляли між відділеннями "Ощадбанку" та "Укрпошти". Але тепер послугу безготівкової сплати пільг за житлово-комунальні послуги скасовують.

Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші будуть нараховуватися туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно переказувати ці виплати, гроші надходитимуть в Ощадний банк.

Для того, щоб забрати гроші в "Ощадбанку", потрібно буде прийти у відділення банку, а потім все ж таки відкрити особистий рахунок, щоб надалі гроші зараховувалися на нього. Водночас відділення державного банку перестануть перераховувати гроші на постачальників комунальних послуг, як це було раніше.

Людина повинна сама зняти ці гроші і заплатити за житлово-комунальні послуги безпосередньо комунальним підприємствам та організаціям.