З 01 січня 2023 року вступила в дію нова нормативна грошова оцінка земель населених пунктів: смт Маневичі, с. Оконськ, с. Нові Підцаревичі

  • 293

Фото без опису

Відділ землекористування, кадастру, екологічної безпеки виконавчого комітету Маневицької селищної ради повідомляє, що 01 січня 2023 року вступила в дію нова нормативна грошова оцінка земель населених пунктів:

смт Маневичі, с. Оконськ, с. Нові Підцаревичі.

Відповідно до пункту 286.2 статті 286 Податкового кодексу України, платником плати за землю при поданні декларації разом з нею подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Разом з тим, згідно інформації Держгеокадастру, значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік становить:

- для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) - 1,0;

- для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь) - 1,15.

Нагадаємо, що нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом.