При народженні дитини кожна сімʼя має право на одноразову допомогу «пакунок малюка» у натуральній або грошовій формі

  • 296

При народженні дитини кожна сімʼя має право на одноразову допомогу «пакунок малюка» у натуральній або грошовій формі.

Одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» видається закладом охорони здоров’я при народженні дитини. У разі відсутності , «пакунка малюка» в закладі охорони здоров’я, або народження дитини за межами України чи на тимчасово окупованій території України, або народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я видається відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання / перебування отримувача.

У разі неотримання «пакунку малюка» у закладі охорони здоров’я, заява на його отримання подається отримувачем не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини, а у разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я – протягом року з дня народження дитини.

 

Є можливість отримати грошову компенсацію замість «пакунку малюка».
Для призначення грошової компенсації під час надання послуги , «є Малятко» отримувач надає необхідні для отримання такої компенсації відомості із зазначенням бажання отримати грошову компенсацію, повідомляє про відмову матері / батька, інших родичів, усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів дитини від отримання одноразової натуральної допомоги , «пакунок малюка» та зазначає спеціальний рахунок.

Детальніше про необхідні документи для отримання даного виду допомоги читайте за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/22513.html