З метою підвищення професійної майстерності відбувся семінар вчителів музичного мистецтва

  • 428

Фото без опису

Різдвяного 13 січня професійна спільнота вчителів музичного мистецтва підвищувала свою професійну майстерність та працювала над темою "Урок музичного мистецтва у Новій українській школі: методи й прийоми, адаптація і оцінювання".

Семінар вітальним словом розпочали директорка Маневицького ЦТДЮ, закладу, де відбувалась зустріч колег, Валентина Ковальчук та директорка Центру професійного розвитку Оксана Кушко, яка виступила модератором роботи семінару.

Працювали у формі об'ємного майстер-класу. Голова професійної спільноти вчителів музичного мистецтва, вчитель Маневицького ліцею #2 Тетяна Кирилюк провела із присутніми імпровізований урок музичного мистецтва на тему "Давні українські обряди та звичаї".

З прийдешніми святами педагогів вітав фольклорний колектив "Дивоцвіт" (художній керівник - Кирилюк Т. О.)

Під час роботи колеги пригадали форми й методи роботи в умовах НУШ та дистанціїної освіти, зокрема розглянули створення музикограм та використання ритмо-пластичних вправ. Також спікерка познайомила колег із бодіперкусією. На прикладі легендарної пісні Миколи Леонтовича "Щедрик" учасники також побачили, як легко, цікаво, по-сучасному подати учням матеріал про варіації та обробки музичного твору.

Етап розспівки на уроці-майстер-класі розкрила для присутніх Леся Яцук, керівник вокального ансамблю "Зорепад" Маневицького ЦТДЮ. Виконували вправи різних видів, що направлені на розвиток вокально-хорових навиків: музичних слуху та пам'яті, голосових даних, ладо-тональних навиків, чистоти інтонування, навиків хорового багатоголосся. В роботі над етапом розспівки ознайомилися з новітніми, сучасними вокальними технікам, що широко використовуються в сучасній музичній педагогіці, серед яких вокальна дихальна гімнастика О. Стрельнікової, артикуляційні тренінги, валеологічні завдання, музично-дидактичні ігри, ритмопластика, евритміка , фонопедичні вправи за методикою О.Ємельянова. Усі ці види вправ педагоги спробували виконувати самі і мають змогу використати у себе на уроці.

Під час роботи у музичному кабінеті ЦТДЮ педагоги не лише підвищили свою професійну майстерність, а й символічно у день святвечора заспівали "Щедрик" Миколи Леонтовича хором у чотири голоси під керівництвом Лесі Миколаївни.

На продовження, обговорили тему оцінювання навчальних досягнень в НУШ. Різноманітні методи формувального оцінювання продемонструвала колегам Руслана Чубай, вчитель початкових класів Маневицького ліцею #2.

Про роботу вчителя із дітьми з ООП на уроці говорила Альона Доля, директорка Маневицького ІРЦ. А тему "Ритміка та її роль у розвитку дітей з особливими потребами" розкрила для колег Оксана Ружицька, вчитель музичного мистецтва, корекційний педагог Маневицького ліцею #1 імені Героя України Андрія Снітка.

На завершення власним досвідом участі у Всеукраїнському конкурсі "Учитель року" в номінації "Музичне мистецтво" поділилася Анна Рак, вчитель Граддівської гімназії.

Щиро дякуємо усім за участь, виступаючим - за грунтовну підготовку і кропітку працю, Маневицьким ЦТДЮ та ІРЦ - за співпрацю, Збройним Силам України - за можливість!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису