На літературний екскурс "Шляхами мандрівного філософа" завітали учні 10-Б класу Маневицького ліцею №2

  • 290

В історії людства є постаті, які завдяки своєму життю та творчості, стали уособленням вічних духовних пошуків та морального самовдосконалення. Саме такою постаттю є митець та філософ Григорій Сковорода, якому 3 грудня виповнюється 300 років від дня народження.

На літературний екскурс "Шляхами мандрівного філософа" завітали учні 10-Б класу Маневицького ліцею №2 на чолі з класним керівником Оксаною Герговською. Також до заходу долучилися працівники Камінь-Каширського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» у Волинській області.

Присутні мали змогу краще ознайомитися із біографічними сторінками видатного філссофа та зачитати відомі крилаті вислови Григорія Савича. Переглянули відеосюжети: «Життя і творчість Григорія Сковороди», «Афоризми видатного філософа Григорія Савича Сковороди», та «Музей Григорія Сковороди»., який, на жаль, 06 травня 2022 року обстріляли росіяни. Окупанти хотіли знищити музей, та вони не знищать пам’яті наших цінностей!

Було представлено книжкову виставку "Український Сократ".

Щоб пізнати себе, треба пізнати світ, вчитись на своїх та чужих помилках, багато читати і прислухатися до свого серця – саме це намагався донести до своїх сучасників великий філософ-мандрівник Григорій Сковорода.