Відлов безпритульних (бродячих) тварин

  • 234

Фото без опису

17 листопада 2022 року проводилися роботи відповідно до укладеного договору між селищною радою та КП «Ласка» на послуги по відлову безпритульних (бродячих) тварин, з подальшою стерилізацією, вакцинацією, кліпсуванням та поверненням цих тварин на попереднє місце перебування, або без такого повернення.
Поверненню не підлягають агресивні та невиліковно хворі тварини, цуценята до 3-х місяців та тварини, які були прилаштовані у сім’ї з території Виконавця послуг. Заплановано подальші виїзди вищезазначеного комунального підприємства.

Також хочемо зазначити, що відповідно до статті 180 Цивільного кодексу України (далі – ЦК України) тварини є особливим об’єктом цивільних прав, на яких поширюється правовий режим речі, тобто собака є майном, об’єктом права власності.

Статтею 12 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» визначено, що шкода, заподіяна особі або майну фізичної особи, а також шкода, заподіяна майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.

Отже, якщо у собаки є господар, то він і нестиме відповідальність за напад такої тварини на людину (адміністративну, цивільну, а у деяких випадках і кримінальну). Враховуючи зазначене просимо господарів собак утримувати своїх тварин на території домогосподарств та здійснювати вигул тільки в присутності господаря за допомогою поводка та намордника (за потреби).