"Довідка про прописку" більше не потрібна: відтепер витяг про місце проживання можна отримати в застосунку Дія

  • 145

 

Державна міграційна служба України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розробили можливість формування витягу про місце проживання у застосунку Дія. До цього послуга була доступною лише на Єдиному порталі державних послуг Дія.

Для того, щоб згенерувати витяг у мобільному застосунку Дія, людині необхідно здійснити три простих кроки:

- Зайти у Дію та натиснути «Послуги».

-  Обрати пункт «Довідки та витяги» та обрати «Витяг про місце проживання».

-  Натиснути «Замовити витяг».

Заяву буде опрацьовано протягом декількох хвилин, і, якщо інформація про людину міститься у реєстрі, витяг буде сформовано. Крім того, передбачено можливість завантаження витягу на мобільний телефон людини у PDF-форматі протягом 24 годин. Водночас батьки зможуть замовити у застосунку витяг про місце проживання своїх дітей.

Як і на Єдиному порталі державних послуг, у мобільному застосунку витяг міститиме наявну у відомчій інформаційній системі ДМС інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Громадяни зможуть пред’явити витяг з Дії під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити спеціальними технічними засобами з допомогою унікального електронного ідентифікатора (QR-кода). Таким чином державні органи зможуть переконатися в дійсності витягу та перевірити у реєстрах інформацію, яка у ньому міститься.

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з МВС та ДМС України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.