З нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбулася святкова нарада

  • 174

Фото без опису

 

Українська культура — одна з небагатьох культур світу, яка вистоює під могутнім натиском чужих агресивних впливів свою самобутність, чистоту і незламність. У різні віки і нинішній тяжкий час українському народові доводиться захищати свою волю від ворогів. Ця боротьба виховала в українців найяскравішу, найхарактернішу рису - волелюбність. Тому і вся культура та творчість українського народу насичена волелюбним характером, сукупністю матеріальних та духовних цінностей, пронизана українським духом упродовж своєї історії.

9 листопада 2022 року в залі Центру культури та дозвілля відбулась святкова нарада з нагоди професійного свята працівників культури та майстрів народного мистецтва. Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк щиросердечно привітав присутніх зі святом, побажав мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні, довгих мирних років життя у квітучій Україні та нагородив:

- Подякою народного депутата України Ірини Констанкевич аматорський вокальний чоловічий колектив «Стежечка» будинку культури села Чарторийськ на чолі з керівником Олександром Свентієм та народний аматорський фольклорний колектив «Дивоцвіт» Центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради з керівницею Ніною Сачковською;

- Подякою комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України директора Маневицького краєзнавчого музею Петра Хомича;

- Почесною грамотою управління культури з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток української культури, аматорського мистецтва Надію Сачук;

- Подякою Маневицького селищного голови за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток художньої самодіяльності громади Романа Зінчука, Миколу Галушка та Сергія Сахарчука.

З привітальним словом до колективів звернувся начальник відділу культури та туризму Маневицької селищної ради Олександр Піддубний та подякував за безперервний творчий пошук, за вагомі здобутки, за самовіддану працю. Вручив Почесні відзнаки управління культури з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток української народної творчості, популяризації патріотичної пісні, участь в обласному дистанційному фестивалі повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ»:

- дуету у складі Василя Дарчука та Романа Зінчука;

- тріо у складі Регіни Савчук, Ірини та Дарини Коськів;

- вокальному ансамблю «Тандем»;

- Станіславу Мельнику;

- дуету «Сестрички» у складі Каріни та Евеліни Тарасюків.

Також Олександр Калинович нагородив грамотами відділу культури та туризму Маневицької селищної ради:

- за вагомий особистий внесок в розвиток хореографічного мистецтва та виховання підростаючого покоління Катерину Рак;

- за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм керівника народного аматорського духовного оркестру Володимира Гейка;

- директора будинку культури села Кукли та учасника аматорських творчих колективів Анатолія Клеця.

На захід завітали й військовослужбовці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, які в особі Маневицького селищного голови подякували усім жителям громади за підтримку та значну допомогу ЗСУ в цей важкий для нашої держави час.

Сьогодні кожен натхненно робить все можливе для наближення нашої перемоги над російським агресором. Ви ж підживлюєте тих, хто воює та підтримуєте емоційний стан всіх людей, які мешкають на нашій землі і які боронять державний суверенітет, незалежність України. Нехай втіляться в життя всі ваші життєві плани, ідеї і мрії, а кожен день дарує радість, натхнення і життєвих перемог.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису