МАНЕВИЦЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЮ - 55

  • 551

 

Сьогодні у Маневицькому краєзнавчому музеї відбувся захід у формі круглого столу з нагоди ювілейної дати музейної установи. Привітати колектив на чолі з директором завітали Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, кандидат історичних наук Волинського національного університету імені Лесі Українки, почесний краєзнавець України Геннадій Бондаренко, начальник відділу культури і туризму Маневицької селищної ради Олександр Піддубний, друзі-колеги та духовенство громади.

Зважаючи на події сьогодення, які відбуваються в Україні, багатолюдних урочисей з нагоди ювілею музею з численною когортою друзів, колег, науковців вирішили цьогоріч не проводити. Під час заходу линули слова вітань та презентувалися цінні подарунки від гостей.

Очільник громади Олександр Гаврилюк у своєму вітальному слові зазначив, що Маневицький краєзнавчий музей є візитною карткою Маневицької громади і щоб познайомитися з історією краю з його минулим та сучасним життям, його із задоволенням і захопленням відвідують гості нашого селища, дорослі і маленькі жителі громади, адже це історична пам'ятка та духовність багатьох поколінь.

Директор музею Петро Хомич щиро подякував усім за вітання. Петро Микитович ознайомив присутніх із експозиціями які тут розміщено та розповів про найбільший і найдавніший в Україні історико-культурний об’єкт підводної археології «Маневицький човен – моноксил», який зберігається у музеї.

Віримо, що завдяки українським воїнам ми здобудемо Перемогу, заживемо в мирі і спокої та обов’язково урочисто відсвяткуємо наступний ювілей Маневицького краєзнавчого музею.