На порядку денному – безпекова ситуація в закладах освіти

  • 495

Фото без опису

Створення безпечних умов під час проходження освітнього процесу у новому навчальному році на території громади стало основним лейтмотивом питань, які підлягали до розгляду на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Маневицької селищної ради, що відбулось днями в приміщенні ради.

Враховуючи результати проведених обстежень, рішенням комісії додатково поставлено на облік у Фонд захисних споруд цивільного захисту Маневицької селищної ради 5 найпростіших укриттів (підвальних приміщень), в яких існує можливість створення умов для укриття в них учасників освітнього процесу.

Значну увагу членами комісії приділено розгляду питання щодо встановлення режимів функціонування закладів освіти на території громади у 2022/2023 навчальному році у період воєнного стану.

Рішенням комісії визначено перелік закладів освіти, яким дозволено приступити до офлайн навчання (у формах незаборонених чинним законодавством) після завершення ремонтних робіт по облаштуванню укриттів та позитивного висновку робочої групи за результатами їх повторного обстеження.

Встановлено також, що до завершення ремонтних робіт на об’єктах, що пропонуються для укриття під час навчального процесу, та позитивного висновку робочої групи всі вищевказані заклади працють в режимі онлайн.

В закладах освіти де відсутні укриття навчання організовується лише в режимі онлайн (у формах незаборонених чинним законодавством).

Форму навчання може бути змінено залежно від безпекової ситуації в громаді.

Остаточне рішення щодо вибору форми навчання для кожної дитини визначається батьками дітей.