Маневичани вшанували одну із головних національних святинь

  • 655

Фото без опису

Сьогодні, напередодні святкування Дня Незалежності, країна офіційно вшановує головний символ – Державний Прапор України.

З цієї нагоди на площі біля адмінбудівлі Маневицької селищної ради відбувся урочистий захід за участі керівництва, депутатів, працівників селищної ради та представників організацій та установ селища.

Під синьо-жовтим стягом  український народ століттями утверджував свою мрію про державність, соборність і незалежність. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби та втілення віковічних прагнень до миру, праці та багатства рідної землі.

Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний гімн і майорить Державний прапор.

З нагоди Дня Державного Прапора очільник громади Олександр Гаврилюк зазначив, що наш синьо-жовтий стяг об'єднує всю Україну, увесь світ, і сьогодні тисячі населених пунктів з гордістю піднімають український прапор, вшановуючи славну пам’ять цілих поколінь наших предків, що творили націю і боролися за державність. Майорить у серці кожного з нас він і нині, коли відважні воїни під українськими знаменами захищають територіальну цілісність нашої рідної держави від окупантів. І ми їм за це щиро вдячні.  

Привітав усіх зі святом державного символу українців начальник Першого відділу Камінь-Каширського РТЦК та СП, підполковник Олександр Плужнік та висловивши слова подяки мужнім воїнам, волонтерам та усім хто підтримує ЗСУ.

До щему в серці кожного присутнього пройняли рядки вірша про наш синьо-жовтий стяг, який прочитала місцева поетеса Оксана Кушко.

У щирій молитві помолилися за  усіх полеглих українських захисників настоятель Храму Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії  Михайло Мельничук та настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Тарасій Огородник.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх Героїв, які вже ніколи не повернуться до нас, залишившись навічно в наших серцях, тих хто віддав життя за свободу, гідність та незалежність України.

Почесне право підняти Державний Прапор України на найвищому флагштоці громади було надано вихованцям Маневицького ліцею №2 Анастасія Солопчук та Денис Дерлюк.
Під звучання Державного гімну України у центрі селища Маневичі вже традиційно урочисто здійнявся й яскраво замайорів Державний прапор, наповнивши гордістю серця усіх присутніх. Однак, у зв’язку з  оголошеною жалобою у районі за загиблим воїном Владиславом Ковальовим, прапор відразу ж було приспущено.

Хай живе Україна! Хай мир, спокій та щастя запанують на рідній українській землі! Слава Героям України!

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису