Про початок навчального року під час дії воєнного стану в закладах освіти Маневицької селищної ради

  • 248

 Декілька днів залишається до початку нового навчального року. У 2022-2023 н.р. освітні послуги у Маневицькій громаді надаватимуть 22 заклади загальної середньої освіти. Для виконання заходів з підготовки шкіл до нового навчального року  та опалювального сезону  в умовах воєнного стану заклади освіти у громаді враховують у роботі оновлені інструктивно-методичні матеріали з питань цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності. З метою визначення стану готовності захисних споруд цивільного захисту закладів освіти громади та можливості відновлення навчання, створення безпечних умов перебування в закладах освіти учасників освітнього процесу робочою групою проведено обстеження об’єктів для встановлення можливості використання споруд та найпростіших укриттів. За результатами роботи комісії підписані первинні акти оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту з відповідними вимогами до виконання по усуненню недоліків. На даний час проводяться відповідні заходи та ремонтні роботи щодо приведення їх до готовності використання. До початку навчального року комісія проведе повторне обстеження об’єктів захисних споруд.

      З 23 серпня по 26 серпня 2022 року відбудеться обстеження закладів освіти на предмет готовності до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу комісією за участі працівників відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради, представників Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС та Маневицького управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.  

         З 1 вересня 2022 року  протягом двох тижнів триватиме дистанційне навчання в усіх закладах загальної середньої освіти. У окремих закладах освіти (за рішенням педагогічних рад, враховуючи думку батьків) планується проведення навчання за змішаною формою, а інші заклади загальної середньої освіти продовжать навчальний процес за дистанційною формою.

         У новому навчальному році будуть надавати освітні послуги (за очною формою) 3 заклади дошкільної освіти.

Прийнято рішення Волинської обласної державної адміністрації про проведення у закладах освіти уроків безпеки (нагадування про небезпечні предмети, правила поведінки учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги та інше). Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти у 2022-2023 н.р. перший урок буде проведений на тему : «Ми Українці: честь і слава незламним!». Хай новий навчальний рік пройде під мирним небом!

 

 

Відділ освіти, молоді та спорту

Маневицької селищної ради