У Маневичах відзначили День Української Державності

  • 389

Фото без опису

Сьогодні, у День Хрещення Київської Русі – України, вперше відзначається державне свято – День Української Державності.

У Маневичах зранку біля стенду «Назавжди в наших серцях» за участі керівництва, депутатів та працівників селищної ради, директорів комунальних підприємств, відбувся захід на честь видатних українців, причетних до українського державотворення, загиблих Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни.

Долучилися до відзначення державного свята представники Слобожанської громади Дніпропетровської області, які з робочим візитом перебувають на території Маневицької громади, на чолі з селищним головою Іваном Камінським.

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх полеглих воїнів, які віддали своє життя за Україну у різні віхи її історії та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблих Героїв. 

«Наш народ – сильна, мужня нація, яка шанує свою свободу, незалежність, рідну землю, своїх предків, величну історію українського державотворення. У цьому ми єдині і неповторні, а отже, зможемо захистити свою незалежність, стати європейською заможною країною», – зазначив очільник громади Олександр Гаврилюк. 

Слова подяки мужнім українським воїнам, волонтерам та усім хто підтримує ЗСУ висловив у своєму виступі начальник Першого відділу Камінь-Каширського РТЦК та СП, підполковник Олександр Плужнік.

Завершили проведення заходу урочистим підняттям Державного Прапора України. Урочисто на флагштоці біля Маневицької селищної ради поруч із синьо-жовтим стягом замайорів і прапор Європейського Союзу. Україна уже довела усьому світові своє право жити у вільній, демократичній, розвинутій, цивілізованій Європі. У піднятті прапорів взяли участь вихованці Маневицьких ліцеїв.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису