У Маневицькій громаді провели виїзний День депутата

  • 957

Фото без опису

 

30 червня на території Чарторийського та Костюхнівського старостинських округів провели виїзний День депутата. Відповідно до плану роботи розпочали робочу поїздку з ознайомлення з роботою відділення стаціонарного догляду для постійного проживання, який знаходиться у селі Чарторийськ. З основними проблемами функціонування закладу, де проживають громадяни, які втратили здатність до самообслуговування та потребують стороннього догляду. ознайомив директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Маневицької селищної ради Григорій Бас. Депутати мали змогу оглянути умови проживання у закладі, поспілкувались з тимчасово проживаючими тут мешканцями не тільки Маневицької, а й сусідніх громад, які за різних життєвих обставин знайшли тут другу домівку.
Народні обранці відвідали одну зі святинь громади - Хресто-Воздвиженський Чарторийський чоловічий монастир. Побували у Чарторийському ліцеї, де очільник закладу Оксана Брик розповіла про підготовку до наступного навчального року. Оглянули шкільну їдальню, яка потребує негайного ремонту.
Олександр Шостак ознайомив депутатів із роботою Чарторийської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Як функціонує одне з бюджетонаповнюючих підприємств Маневицької громади, мали змогу познайомитися учасники робочої поїздки під час відвідування ТОВ «ХАЙБЕРІ». Його директор Сергій Кіпаренко особисто безпосередньо на полях показав його роботу та розповів про основні аспекти вирощування різних сільськогосподарських культур, а саме: полуниці, вишень, черешень, томатів, капусти, моркви, перцю та інших овочів. На широких ланах, доглянуті дбайливими руками, щедро плодоносять смачні фрукти та овочі. Депутати мали змогу побачити як тут щоденно працюють для отримання хорошого урожаю та подальшого зберігання продукції. Приємно, що підприємство забезпечує роботою жителів нашої громади, у сезон тут працює більше трьох тисяч робітників, сплачує податки до місцевого бюджету, крім того, ТОВ «ХАЙБЕРІ» на чолі з Сергієм Кіпаренком постійно долучається до різних акцій, що проводяться у громаді.
Пізніше депутати продовжили роботу у Костюхнівському старостинському крузі. Оглянули приміщення школи у селі Вовчицьк, з метою подальшого його використання для потреби села, в якому призупинено освітній процес у зв’язку з відсутністю учнів. Відвідали місце поховання польських легіонерів, де про історію виникнення поховання ознайомив усіх присутніх директор Костюхнівського ліцею Василь Давидюк. Учасники робочої групи побували у Польському центрі діалогу «Костюхнівка», Костюхнівському ліцеї. Оглянули ремонтні роботи, що проводяться на місцевому ФАПі.
Продовжили роботу у селі Колодії, ознайомилися з роботою двох підприємств, які працюють і розвиваються на території громади та сплачують податки до місцевого бюджету. А саме: ФОП Семенюк Андрій Вікторович, який займається заготівлею і зберіганням ягід чорниці. Підприємство досить молоде, але вже нарощує свої об’єми виробництва і Готельно-оздоровчий комплекс "Green Zone", що розміщується у цьому ж селі, де створені умови для гарного відпочинку. У виїздному дні депутата взяли участь старости Чарторийського та Костюхнівського округів Марія Свента та Оксана Зінчук.
В ході спілкування депутати оглянули захисні укриття на випадок надзвичайних ситуацій, обговорили ряд важливих питань, що стосуються перспектив розвитку нашої громади, а саме: функціонування закладів освіти медицини, сплати податків, благоустрою територій, залучення інвесторів для розвитку підприємництва на території громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису